Opleidingen Methode Matheij

De Methode Matheij is een methode voor coaching en therapie. Je kunt het gebruiken om kinderen en volwassenen te begeleiden. Door de grote effectiviteit van deze methode kun je in korte tijd tot de kern doordringen.

De Methode Matheij bestaat uit 3 verschillende modules: De Reis naar Binnen, Beter in Balans en de Grote Schoonmaak. Je leert drie verschillende behandelwijzen, die apart of in combinatie kunnen worden ingezet. Daarmee kun je problemen behandelen op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel gebied.

De Reis naar Binnen

De Reis naar Binnen is een ontdekkingsreis in je lichaam. Door met je aandacht naar binnen te gaan, kun je de antwoorden en oplossingen vinden die in jezelf besloten liggen. Daarbij maak je gebruik van de wijsheid van het lichaam.

Beter in Balans

Beter in Balans is een diepgaande en grondige reiniging van lichaam en geest. Ballast wordt opgeruimd vanaf de allereerste keer, door alle lagen heen, tot op de bodem van de belemmering.

De Grote Schoonmaak

De Grote Schoonmaak is een snelle en effectieve manier om af te rekenen met dingen die je belemmeren om gezond en gelukkig te zijn. Dit kunnen emoties zijn, gedachten of negatieve overtuigingen. Vergelijk het maar met een rugzak die je leeghaalt en opnieuw vult met positieve dingen.

Werken met Dwarsliggers

Een dwarsligger is een deel van jouw persoonlijkheid, dat gaat dwarsliggen als jij wilt veranderen. Hij wil je graag beschermen, maar dat doet hij net iets te enthousiast. Naarmate je ouder wordt, krijg je steeds meer last van zo’n dwarsligger, omdat hij niet wil dat je verandert. Hij houdt de vooruitgang tegen omdat hij bang is om de controle te verliezen.