Na afloop zeggen ouders vaak:
“Ik heb mijn kind weer terug”

 

Anita Matheij is 20 jaar werkzaam als kindertherapeute. In De Kinderpraktijk in Soest begeleidt zij kinderen die boos, bang, verdrietig of onzeker zijn.

“Werken met kinderen is mijn passie. Mijn hart maakt een sprongetje als ik zie dat een kind weer blij en gelukkig de deur uitgaat. Dat vind ik het mooiste wat er is.

In de afgelopen 20 jaar heb ik een methode ontwikkeld waarmee je in korte tijd kunt afrekenen met hardnekkige problemen. De Methode Matheij is enorm effectief omdat je in één keer naar de kern gaat.

Na een of twee sessies kun je al verandering merken.

Kinderen vinden het leuk om in De Kinderpraktijk Soest te komen omdat zij zich gezien en gehoord voelen. Als gevoelig kind heb ik mij vaak niet begrepen gevoeld. Ik weet hoe het is om je ‘anders’ te voelen en geen aansluiting te vinden bij je omgeving.

Daarom beschouw ik het als een voorrecht om kinderen te mogen helpen door samen met hen hun ballast op te sporen, op te ruimen en te vervangen door iets dat het leven leuker en lichter maakt.

De ouders zijn nauw betrokken bij dit proces. Zij mogen aanwezig zijn bij de behandelsessies en krijgen daardoor meer inzicht in de belevingswereld van hun kind. Als gevolg daarvan wordt de band tussen ouder en kind hechter. Na afloop van de behandeling zeggen ouders vaak: “Ik heb mijn kind weer terug!”

Het roer om
Twintig jaar geleden heb ik het roer omgegooid. Ik was succesvol als journalist en communicatietrainer, maar ik voelde dat er meer was. Ik wilde mensen écht leren kennen en iets betekenen in hun leven. In de jaren daarna heb ik mij bekwaamd in de natuurgeneeskunde en heb ik diverse opleidingen gevolgd, waaronder NEI, NLP, Touch for Health, Reiki en Access Bars.

Niet alleen kinderen weten de weg te vinden naar De Kinderpraktijk, ook steeds meer volwassenen kloppen bij mij aan. Zij kiezen voor kortdurende begeleiding, of een langer traject van persoonlijke coaching. Door af te stemmen op de wensen en behoeften van de cliënt ontstaat er maatwerk en is de doorbraak des te groter.

Kennis doorgeven
Om mijn kennis en ervaring door te geven, geef ik al 10 jaar les aan coaches en therapeuten, psychologen, leerkrachten en remedial teachers. Tijdens deze cursussen zie ik mensen groeien en enorme stappen zetten in hun ontwikkeling. Te zien hoe de Methode Matheij zich steeds verder verspreidt, dat geeft mij vreugde.”

Specialisaties
De Grote Schoonmaak
De Reis naar Binnen
Beter in Balans
Access Bars

Facebook-pagina

  Youtube-kanaal

Anita Matheij

Wilhelminalaan 8
3761 DN Soest
035-6028931
info@dekinderpraktijk.nl
www.dekinderpraktijk.nl
www.anitamatheij.nl