Anita Matheij

Anita Matheij is de grondlegger van de Methode Matheij. Zij ontwikkelde deze methode 20 jaar geleden in haar praktijk De Kinderpraktijk. Inmiddels heeft zij al meer dan 250 coaches, therapeuten, leerkrachten en psychologen in Nederland en België opgeleid volgens deze mooie methode. Wat is haar inspiratiebron?

“Ik weet nog precies het moment waarop het zaadje werd geplant waaruit later de Methode Matheij uit is ontstaan. Ik gaf een cursus aan ouders die hun kind willen opvoeden met hart en ziel. In het cursusgebouw was ook een andere groep actief. Zij beoefenden een vorm van therapie, waarbij je het trauma moet herbeleven. Ik hoorde mensen jammeren, schreeuwen en wanhopig huilen en dacht bij mezelf: “Is dat nou echt nodig? Kan het niet leuker? Kan het niet makkelijker?”

Dat is mijn drijfveer geworden bij het ontwikkelen van de Methode Matheij. Ik wilde een behandelvorm creëren waarmee je snel en eenvoudig tot de kern van een probleem kunt doordringen en in korte tijd de angel eruit kunt halen, zodat je daarna opgelucht jouw weg door het leven kunt vervolgen. Ik wilde mensen uitnodigen een positief doel te kiezen en alles wat dit doel in de weg staat op te sporen, op te ruimen en te vervangen door leukere dingen.

In de afgelopen twee decennia heb ik vele methodieken bestudeerd, opleidingen gedaan en cursussen gevolgd. NEI. NLP, Reiki, Touch for Health, de MatriXmethode, EFT, Therapeutic Touch en ga zo maar door. Wat mij opviel, was dat lesstof vaak behoorlijk ingewikkeld was en dat veel van de cursisten er daarna niks meer mee deden. Zonde, toch?

Ik heb alle overbodige franje eraf gehaald en heb alleen de essentie overgehouden. Elk
afzonderlijk bestanddeel heeft effect en al die bestanddelen samen vormen een bijzonder
krachtige en effectieve methode: de Methode Matheij.

Alle modules zijn kort maar krachtig. Na het volgen van deze opleiding kun je er meteen mee aan de slag, omdat de lesstof naadloos aansluit bij de praktijk.

Met de Methode Matheij kun je in één sessie grote veranderingen teweegbrengen. Ik weet
dat het ongelofelijk klinkt, maar ik zie het elke dag gebeuren in mijn praktijk. Daarom ben ik hier ook zo enthousiast over; ik weet dat het werkt, bij kinderen én bij volwassenen. Zo heb ik bijvoorbeeld de Grote Schoonmaak toegepast bij een meisje van 1,5 jaar en bij een dame van 78!

Voel jij je aangetrokken tot deze manier van werken, waarbij je aansluit bij de wijsheid van het lichaam, geef je dan op voor een van de korte modules: de Reis naar BinnenBeter in Balans of de Grote Schoonmaak.

Je bent van harte welkom!