De Methode Matheij in het nieuws

Algemene Voorwaarden
Privacyverklaring

Ervaringen

Bij deze reis door je innerlijke landschap zit je 1e klas

Natascha Bruti is Methode Matheij CoachAls er een methode bestaat die een verbinding kan maken tussen hoofd, hart en handen, dan is het de Methode Matheij. Deze methode werkt diepgaand en direct. Op een zachte, maar onbetwist heldere manier kun je komen tot diepere antwoorden en oplossingen die jouw wezenskern zelf aandraagt.

Toen ik de Reis naar Binnen leerde kennen, werd ik verrast door de eenvoud en doeltreffendheid van deze techniek. Ik leerde de essentie kennen in de cursus van Anita en was diep onder de indruk.

De rijkdom van de techniek en de wijze waarop de innerlijke beelden zich tonen, is iets dat me blijft verwonderen. In mijn praktijk, waarin ik groot en klein mag begeleiden, kan ik deze techniek niet meer missen en weet ik dat mijn cliënten verrijkt verder zullen gaan na deze reis door hun innerlijk landschap.

Natascha Bruti, kindercoach

ervaring-line

Thuiskomen in je eigen binnenwereld

agnes-goudsmits-150x150Tijdens mijn eigen Reis naar Binnen kwam ik terecht in een binnenwereld waarin antwoorden, oplossingen en nieuwe mogelijkheden zich als vanzelf aandienden. Ik ontdekte hoe wijs mijn binnenwereld is. En juist op díe wijsheid doet de Methode Matheij een beroep. Niet alleen tijdens de Reis naar Binnen, maar ook in de Grote Schoonmaak, die ik als een waardevolle verdieping heb ervaren.

In de Methode Matheij ben ik thuisgekomen. Het is een thuiskomen in mijn eigen kern, een thuiskomen in een geheel eigen manier van begeleiden. Verbinding in optima forma. Met deze opleiding is kunde toegevoegd aan een kennis, die ergens in mij al aanwezig was, maar wachtte op vormgeving. Anita geeft op inspirerende en bezielende wijze vorm aan de overdracht van haar gedachtegoed. Met aandacht voor wie je bent en voor wat je nodig hebt. Verbinding in verbondenheid.”

Agnes Goudsmits, kindercoach

ervaring-line

Hardnekkige klachten weg als sneeuw voor de zon

gudrunEnige tijd geleden heb ik de cursus “De Reis naar Binnen” gevolgd bij Anita Matheij en daarbij viel ik van de ene verbazing in de andere. De prachtige dingen die ik zag gebeuren bij mijn medecursisten, mocht ik zelf ook aan den lijve ervaren.

Lichamelijke klachten, waar ik al jaren mee liep te sukkelen, waarvan je van de arts te horen krijgt dat je er maar mee moet leren leven, zijn na mijn Reis naar Binnen verdwenen als sneeuw voor de zon. Ik heb zelfs een blokkade uit een vorig leven, met hulp van Anita, kunnen oplossen, wat een zeer bijzondere en emotionele ervaring was, waar ik nu nog elke dag heel dankbaar voor ben.

Ik mag zelf nu ook De Reis naar Binnen begeleiden en ervaar iedere keer weer hoe bijzonder het is. Ik zie het dan ook als een geschenk dat ik iemand mag meegeven.

Gudrun Satoor de Rootas, kind/oudercoach

ervaring-line

Als je er bent, dan ben je er

saskia-de-ruiter-150x150Ken je dat moment? Dat moment waarop je weet: dit ís het! Je voelt het, van je tenen tot je kruin en verder. Dat is het moment waarop verbinding ontstaat tussen voelen en weten. Zo’n bijzonder moment waarop het lichaam vertelt en het verstand gewoon even mag luisteren. Dat is wat de Reis naar Binnen met mij doet. Het verbindt, verheldert en antwoordt.

Zo werkt het ook in mijn praktijk. Wanneer ik mijn praktijk zie als een grote weegschaal met in de linker schaal ‘coaching’ en in de rechter schaal ‘intuïtieve begeleiding’, dan is de Reis naar Binnen het instrument dat beide schalen in balans houdt en met elkaar verbindt. In het werken met kinderen en volwassenen is het een heerlijke methode om al binnen één sessie tot de essentie te komen, blokkades op te ruimen, pijn te helen en eigen antwoorden bewust te krijgen.

Anita Matheij heeft met de Methode Matheij een alles-in-een aanpak neergezet, waarbij verbinding het sleutelwoord is. Een innerlijke reis, waarbij je bij iedere stop het gepasseerde station mooier achterlaat dan het bij aankomst al was.

Saskia de Ruiter, kindercoach

ervaring-line

Vertrouw op de wijsheid van je eigen lichaam

debbyIeder mens is uniek en zo ook zijn probleem of hulpvraag. Wil je op een natuurlijke manier met je gezondheid omgaan, waarbij naar jou wordt gekeken als totaal persoon in plaats van alleen naar je klacht of ziekte, dan ben je bij mij aan het juiste adres. Ik geloof in de kracht van de combinatie van traditionele en alternatieve therapievormen en de Reis naar Binnen past daar perfect in.

Door te vertrouwen op de wijsheid van je eigen lichaam kun je op zoek gaan naar de oplossing die bij jou past. Je maakt contact met de krachtbron in jezelf en al reizend door je lichaam kom je vaak tot verrassende ontdekkingen; een plekje waar je rust vindt, een gelukkig gevoel vanuit je tenen, opborrelend zelfvertrouwen. Het is heerlijk te zien dat overtollige bagage overboord wordt gegooid en dat het kind of de volwassene vindt wat hij zoekt. Ik voel mij bevoorrecht dat ik mensen mag begeleiden op hun Reis.

Debby Kicken, gezondheidstherapeute

ervaring-line

Krachtig, respectvol en verrassend eenvoudig

_MG_9880-patricia-kortekaas-150De Reis naar Binnen is een prachtig instrument om de eigen oplossingen van een kind of volwassene aan te spreken. Verrassend eenvoudig, krachtig, ontroerend en zeer respectvol, zo ervaar ik de reizen die ik mag begeleiden. Anita heeft mij met deze methode een praktisch middel gegeven dat ik graag inzet in mijn praktijk voor KinderCoaching in Pijnacker. Het past bij mijn wens om vanuit eenvoud te werken en zo dicht mogelijk bij de oplossingen te blijven die door de kinderen of volwassenen zelf worden aangedragen.,

Anita is een betrokken en inspirerende begeleider, waardoor ik de cursus als een feestje heb ervaren. Deze manier van werken is speels en creatief en dat past bij mij. Ik ben er blij mee en hoop er velen blij mee te maken!

Patricia Kortekaas, kindercoach

ervaring-line

Mijn hart werd meteen aangesproken

Tjitske Smits is Methode Matheij CoachIk was op zoek naar een opleiding die niet weer een heel jaar of drie jaren hoeft te duren. Zo kwam ik op de website van de Methode Matheij

Mijn hart werd meteen aangesproken, dit was precies datgene waar ik naar op zoek was. Het klonk voor mij bijna te mooi om waar te zijn. Zou dit echt kunnen, bestaat dit ècht?

Daarom heb ik Anita opgebeld. Voor mij was het belangrijk om te horen wie de persoon was die dit tot stand heeft gebracht. Anita heb ik gesproken en het klopte, dat voelde ik. Tijdens de eerste cursusdag werd dit gevoel bevestigd. Het voelde voor mij echt als thuiskomen.

Het is voor mij echt een enorm cadeau dat ik Anita heb ontmoet. De echtheid waarmee zij cursussen geeft, de kwetsbaarheid die zij zelf ook durft te tonen. De bezieling die ze het meegeeft en de vrijheid die in de methode besloten ligt. Want uiteindelijk vind je een oplossing die echt helemaal past bij de cliënt. De cliënt krijgt zeggenschap over zijn eigen helingsproces/heelwording.

Tjitske Smits, kindercoach

ervaring-line

Ik kan de Methode Matheij bij iedereen inzetten

Yvonne van Oostrom is Methode Matheij CoachWat mij aanspreekt, is dat je met deze methode tot de kern kunt komen op een relatief eenvoudige manier. Ik kan de Methode Matheij bij iedereen inzetten en dit geeft mij en mijn cliënt veel inzichten. Daarbij komen de cliënten op plekken en inzichten die ze verrassen en veel in beweging zet.

Ik heb eerst De Reis naar Binnen gedaan en dit is zo goed bevallen dat ik graag door wilde met de lijn die ik had ingezet. Ik bleef nieuwsgierig naar De Grote Schoonmaak en daarom heb ik mij ook voor deze module opgegeven. Wat mij daarin aansprak, is dat het opnieuw een methode is met een hele duidelijke lijn en dat het praktisch en concreet is.

Yvonne van Oostrom, coach/psychosociaal werker

ervaring-line

Een onmisbare aanvulling in mijn praktijk

jeanette-bakker-150x150Enkele jaren werk ik nu met de Methode Matheij in mijn eigen praktijk. Al veel kinderen, maar ook jongeren en volwassenen heb ik hiermee verder kunnen helpen. De opleiding en het persoonlijke traject hebben ook mij als persoon veel gebracht.

Het bijzondere van de Methode Matheij is dat het uitgaat van de persoon zelf. Als kindercoach is het elke keer weer ontroerend om te merken hoe alle informatie echt uit het kind (de cliënt) komt, en het is inspirerend hoe een ieder zelf de oplossingen kan creëren en toepassen zodat hij of zij weer zelf verder kan. Een praktische en mooie methode voor de mensen van nu.

Anita Matheij heeft mij op een heel inspirerende en duidelijke manier leren werken met de methode. De opleiding is erg leuk om te doen. De dagen vliegen om en aan het einde van elke dag was ik vol energie. Het persoonlijke traject wat volgde heeft mij heel veel inzichten gebracht en door de individuele begeleiding kon ik de methode integreren in mijn eigen werk met kinderen. Het is een onmisbare aanvulling in mijn praktijk geworden.

Jeannette Bakker, kindercoach

ervaring-line

Dit maakt mijn gereedschapskist compleet

ellen-kersten-150x150Bij mijn afstuderen als orthopedagoog kreeg ik een gereedschapskist mee. Onderin lag een doosje met “betrokkenheid”, een pakketje “theorie en visie” en een handvol “nieuwsgierigheid en enthousiasme”. De daarop volgende jaren vulden de vakjes aan de zijkant van de gereedschapskist zich met verschillende methodieken om ouders en kinderen te kunnen helpen. Van tijd tot tijd inspecteerde ik mijn gereedschapskist en overzag ik al die kennis, al die woorden. Het gevoel dat ik toch niet altijd de kern wist te raken bleef. Tot ik kennis maakte met de Methode Matheij.

Het wonder, keer op keer, om samen met ouders en kind voorbij de woorden te kunnen komen en op speelse wijze de kern te pakken is een bijzondere ervaring voor mijzelf én maakt mijn gereedschapskist compleet!

Ellen Kersten, G.Z. psycholoog/orthopedagoog

ervaring-line

Een fantastische manier om kinderen te helpen

20150424_183949_resizedOp het moment dat ik in het blad Kinderwijz las over de Methode Matheij was ik tot tranen toe geroerd! Mijn eerste gedachte was, dat wil ik ook! Ik ben leerkracht en dit leek mij een fantastisch mooie manier om kinderen te helpen. Voorafgaand aan de opleiding werd ik overvallen door allerlei onzekere gedachten:
kan ik het wel, is het niet te moeilijk, durf ik het wel?
De modules De Reis naar Binnen, de Grote Schoonmaak en Beter in Balans werden door Anita stap voor stap geïntroduceerd. We kregen prachtige mappen waar we ons in moesten verdiepen. Dat was echt absorberen, maar ik vloog door de mappen heen. Fijn duidelijk geschreven, ook heerlijk als naslagwerk !
Wat heb ik veel geleerd; over de Methode Matheij, maar ook over mezelf! Ik ben nog steeds onder de indruk van de liefde, kracht, verwondering en sterkte van Anita en van alle medecursisten voor elkaar en voor die fantastische Methode Matheij opleiding, die Anita zo geweldig heeft ontwikkeld en waar wij allemaal mee mogen werken. Ik ben blij en ontzettend trots dat ik mezelf een Methode Matheij coach mag noemen. Al met al is het dubbel en dwars alles waard geweest!

Erica van Heck, leerkracht basisonderwijs
De Reis naar Binnen (Luc 11, jaar)

Bestel hier het boek