De Methode Matheij in het nieuws

Algemene Voorwaarden
Privacyverklaring

Anita Matheij geeft lezing over gevoelige kinderen


Gevoelige kinderen: hoe begeleid je ze en ga je ermee om?

Het lijkt wel alsof er steeds meer gevoelige kinderen komen. Kinderen die meer zien, voelen en begrijpen dan anderen. Doordat hun zintuigen op scherp staan, krijgen ze veel indrukken binnen en hebben ze moeite om al die prikkels te verwerken. Sommige kinderen krijgen het predikaat ADHD, ADD of PDDNOS. Terwijl het misschien wel hun gevoeligheid is die hen parten speelt.

Anita Matheij over gevoelige kinderen“Gevoeligheid is een kwaliteit,” vertelt Anita. “Het is als een prachtig instrument dat je kunt leren bespelen. Veel kinderen ervaren het echter als een last, omdat ze niet weten hoe ze er mee om moeten gaan. Zij voelen zich niet begrepen en uiten dit op verschillende manieren:

  • Driftbuien/woede-aanvallen
  • Agressiviteit
  • Huilen
  • Slachtoffergedrag
  • Terugtrekken in eigen wereldje
  • Afsluiten, anderen niet toelaten

In deze lezing voor ouders, leerkrachten en kindercoaches ging Anita Matheij in op de kenmerken waaraan je een gevoelig kind kunt herkennen. Zij liet zien hoe je een gevoelig kind kunt begeleiden en gaf aan wanneer het goed is om deskundige ondersteuning te geven.

Reacties van deelnemers:

Ik heb veel geleerd en dat ga ik thuis met mijn kinderen gebruiken.

Duidelijk, inspirerend, herkenbaar, bruikbare tips en oefeningen.

Boeiend, herkennend, toepasbaar, verrijkend.

Heel interessant en duidelijk. Bruikbaar voor mij als kinderleidster.

Geweldig, inspirerend, veel te kort!

Ben jij zelf gevoelig of ga je veel om met gevoelige kinderen, organiseer dan een lezing over gevoelige kinderen op school of in je eigen huiskamer. Neem hiervoor contact op met Anita Matheij, tel. 035-6028931 of anita.matheij@planet.nl

Over de spreker

Anita Matheij is kindertherapeute en oprichter van De Kinderpraktijk in Soest. Ze is schrijfster van het boek Ken je kind en vele columns en artikelen over opvoeden en ouderschap. In de Kinderpraktijk heeft zij al honderden kinderen geholpen met haar eigen aanpak: de Methode Matheij.

De Reis naar Binnen (Luc 11, jaar)

Bestel hier het boek