De Methode Matheij in het nieuws

Algemene Voorwaarden
Privacyverklaring

Ken je kind van Anita Matheij beleeft derde druk


Het boek voor iedereen
die met kinderen werkt

boekkenjekindKen je kind van Anita Matheij is het boek voor kindercoaches, leerkrachten en ouders. Ben jij kindercoach, sta je voor de klas of heb je zelf kinderen? Dan mag het boek “Ken je kind” niet in jouw boekenkast ontbreken.

Kindertherapeute Anita Matheij legt op eenvoudige wijze uit hoe je kinderen kunt begeleiden. Aan de hand van herkenbare voorbeelden laat zij zien hoe je kinderen kunt helpen hun ballast af te werpen, zodat zij weer onbelemmerd gelukkig kunnen zijn.

Jocelyn Weimar is mediator en scheidingsbemiddelaar. “Anita Matheij geeft een kijkje in de keuken van een zeer getalenteerde kindertherapeute met een eigen, toegankelijke stijl.

In “Ken je Kind” geeft zij inzicht voor ouders die worstelen met allerlei gevoelens omdat hun kind signalen uitzendt waar deze ouders geen raad mee weten. In haar boek geeft zij richtlijnen die ouders kunnen gebruiken om hun kind beter te begrijpen en te begeleiden. Deze richtlijnen zijn ook goed bruikbaar voor mensen die beroepshalve met kinderen werken.

Confrontatie met jezelf
In “Ken je Kind” laat Anita ook zien dat je door het werken met kinderen jezelf tegenkomt. Kinderen confronteren je met je eigen onzekerheden. Door te luisteren naar hun verhalen, word je herinnerd aan je eigen kindertijd. Daardoor kunnen oude patronen wakker worden.

Misschien ben je zelf niet begrepen als kind en vormt dit een belangrijke motivatie om met kinderen te werken. Misschien had je het gevoel dat je alles alleen moest doen en wil je nu aan kinderen de helpende hand bieden.

Kortom, je komt zowel als ouders en ook als therapeut, onderwijzer, of deskundige op het gebied van kinderen, veel (eigen) levenslessen tegen waarvan de keuze aan jou is om deze in te zien en te handelen, maar hiernaast om deze “lessen” in dienst te stellen van Het Kind.

Als scheidingscoach pas ik, wanneer dit aan de orde is, de Methode Matheij toe. Op een zachte, maar doeltreffende wijze wordt het lichaam ertoe verleid om oude patronen en issues waar het last van heeft op te ruimen.

Graag beveel ik de Methode Matheij, waaronder de Reis naar Binnen die in haar boek wordt besproken, van harte aan. Een absolute “must” voor kindertherapeuten, ouder-kind therapeuten en algemene coaches.”

De Reis naar Binnen (Luc 11, jaar)

Bestel hier het boek