De Methode Matheij in het nieuws

Algemene Voorwaarden
Privacyverklaring

Anita Matheij

Anita Matheij is de grondlegger en geestelijk moeder van de Methode Matheij. Zij ontwikkelde deze methode 20 jaar geleden in haar eigen praktijk, De Kinderpraktijk Soest. Inmiddels heeft zij al meer dan 250 coaches, therapeuten, leerkrachten en psychologen in Nederland en België opgeleid volgens deze mooie methode. Wat is haar inspiratiebron?

Anita Matheij: “Ik weet nog precies het moment waarop het zaadje werd geplant, waaruit later de Methode Matheij uit is ontstaan. Ik gaf een cursus aan ouders die hun kinderen met hart en ziel willen opvoeden. In het cursusgebouw was ook een andere groep actief. Zij beoefenden een vorm van therapie, waarbij je het trauma moet herbeleven. Ik hoorde mensen jammeren, schreeuwen en wanhopig huilen en dacht bij mezelf: “Is dat nou echt nodig? Kan het niet leuker? Kan het niet makkelijker?”

Dat is mijn drijfveer geworden bij het ontwikkelen van de Methode Matheij. Ik wilde een behandelvorm creëren, waarmee je snel en eenvoudig tot de kern van een probleem kunt doordringen, in korte tijd de angel eruit kunt halen, waarna je opgelucht jouw weg door het leven kunt vervolgen. Ik wilde mensen uitnodigen een positief doel te kiezen en alles wat dit doel in de weg staat op te sporen, op te ruimen en te vervangen door leukere dingen.

In de afgelopen twee decennia heb ik vele methodieken bestudeerd, opleidingen gedaan en cursussen gevolgd. NEI. NLP, Reiki, Touch for Health, de MatriXmethode, EFT, Therapeutic Touch en ga zo maar door. Wat mij opviel, was dat lesstof vaak behoorlijk ingewikkeld was en dat veel van de cursisten er daarna niks meer mee deden. Zonde, toch?

Ik heb alle franje, toeters en bellen eraf gehaald en heb alleen de essentie overgehouden. Wat ik overdraag, werkt. Elk afzonderlijk bestanddeel heeft effect en al die bestanddelen samen vormen een bijzonder krachtige en effectieve methode: de Methode Matheij. Na het volgen van een module kun je er meteen mee aan de slag, omdat de lesstof naadloos aansluit bij de praktijk.

Met deze methode kun je zowel kinderen als volwassenen begeleiden. Leeftijd speelt geen rol. Zo heb ik de Grote Schoonmaak toegepast bij een meisje van 2 jaar en bij een dame van 78! Met de Methode Matheij kun je in één sessie grote veranderingen teweegbrengen. Ik weet dat het ongelofelijk klinkt, maar ik zie het elke dag gebeuren in mijn praktijk. Daarom ben ik hier ook zo enthousiast over; ik weet dat het werkt.

Voel jij je aangetrokken tot deze manier van werken, waarbij je aansluit bij de wijsheid van het lichaam, geef je dan op voor een van de korte modules: de Reis naar Binnen, Beter in Balans of de Grote Schoonmaak.

Je bent van harte welkom!

“Anita Matheij bij Harry Potter”
De Reis naar Binnen (Luc 11, jaar)

Bestel hier het boek